mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elektronikus folyóiratcikkek ezrei a könyvtárakban
2005-04-08 10:06 [Sg.hu]

A kulturális tárca 2003-ban országos felhasználási szerződést kötött a magyarországi könyvtárak javára az EBSCO-val a 2003-2005. évi időszakra, amelyet mostani aláírással a 2005-ös évre megújítanak. (Sg.hu)

Közel 8000 folyóirat teljes szövegéhez férhetnek hozzá az olvasók a könyvtárak erre kijelölt számítógépein, valamint a felsőoktatási könyvtárakban, az MTA intézeteiben, a megyei könyvtárakban és egyre több városi könyvtárban annak a szerződésnek köszönhetően, amelyet április 6-án írt alá Koncz Erika, a kulturális tárca közgyűjteményi és közművelődési helyettes államtitkára és Marina Milovanovic, az EBSCO Publishing elektronikus adatbázis szolgáltató képviselője.

A szolgáltatás kedvezményezettjei a nyilvános könyvtárak, a felsőoktatási könyvtárak és a non-profit intézmények és szervezetek könyvtárai (intézeti, egyházi, múzeumi, kórházi, stb.). Mostantól tehát a nagy tudományegyetemek mellett a közkönyvtárak is bekapcsolódhatnak előfizetéses tudományos információforrások szolgáltatásába. A résztvevő könyvtárak és az egyidejű használók száma nincs korlátozva, de a hozzáférés megnyitásához a könyvtáraknak be kell jelentkezniük az EBSCO ügyfél-azonosító rendszerébe. Az ezzel kapcsolatos feladatokat a Könyvtári Intézet végzi.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!