mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Te hányszor eszel egy nap? (x)
2022-09-12 10:47 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sajnos a felnőttek esetében nagyon gyakran megfigyelhető, hogy míg gyermekeik táplálkozására nagy gondot fordítanak, addig a saját étkezéseikre messze nem gondolnak ennyit.

Persze tudjuk, hogy a felnőttek világa nehéz, sok lemondással jár, és a mindennapi taposómalom nem mindig teszi azt lehetővé, hogy a testünk igényei szerint táplálkozzunk, de talán ennél is nagyobb gond az, hogy sok felnőtt nem tudja, hogy mennyire fontos az étkezések száma.

Ebben a cikkünkben annak próbálunk utánajárni, hogy hányszor kellene enned ahhoz, hogy minél jobban érezd magad a bőrödben!

Te csak akkor eszel, amikor már farkaséhes vagy?

Ugye te is csak akkor hívod a Szeged Pizza telefonszámát, amikor már kopog a szemed az éhségtől? Bármennyire is elfoglalt vagy, és bármilyen gyorsak is a futárok, az mégsem jó, hogy kiéhezteted magad!

Ez ugyanis az egyik leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz, hiszen egyrészt a szervezeted ilyenkor már beindítja a vészjelző rendszerét, másrészt pedig jóval többet fogsz enni, mint amennyire igazán szükséged van, és bár nagyon gusztusos minden pizza, tésztaétel vagy épp saláta, mégsem az éhséged diktál, hanem a szemed és vele együtt a tested védelmi rendszere!

Ezért aztán azt tanácsoljuk, természetesen a saját érdekedben, hogy előre készülj fel minden étkezésre, és már időben hívd a legklasszabb pizzázóhelyet, hogy mire 1-10-es skálán már 3-4-es fokozatú az éhségérzeted, ott legyen nálad a mennyei manna.

Inkább többször kevesebbet

Érdemes megfogadni azt az általános érvényű szabályt, amit több évtizedes kutatások is igazolnak, hogy jobb, ha egy nap többször eszel, de akkor kevesebbet, mintha egy nap csak egyszer-kétszer ennél, de akkor viszont hatalmas mennyiséget.

Fogyókúrázóknak is adott tanács, hogy a napi energiabevitelt osszák el öt adagra, és öt részletben egyék meg a napi mennyiséget, hiszen így garantáltan nem kell majd éhségtől elgyötörten falásrohamokba csapni!

Ha tehát jót akarsz a testednek és a lelkednek, akkor a reggeli-ebéd-vacsora közé még beiktatod a tízórai, valamint az uzsonna magadhoz vételét is. Ez utóbbi lehet akár egy desszert is, amit az ebéddel együtt rendeltél, de okosan nem kanalaztad be egyszerre, hanem elraktad a következő étkezésedre!

Add meg a módját!

Ahhoz, hogy megfelelően tudd végezni a munkád, hogy teljesértékűen el tudd látni a feladataidat, ahhoz elengedhetetlen a jó közérzet, a szellemi frissesség, a jó koncentrációs képesség, amelyeket csak akkor tudsz biztosítani a magad számára, ha nem küzdesz állandósult éhségérzettel.

Persze arra sem árt odafigyelni, hogy soha ne egyél unalomból vagy épp stresszből, így mindenképp azt javasoljuk, hogy a napi ötszöri étkezésedet úgy költsd el, hogy valóban odafigyelsz az ízekre, nem csinálsz közben mást, és persze kellően megrágsz és megízlelsz minden egyes falatot.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!