mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Függönymustra: milyen függönyt válasszunk a különböző helyiségekbe? (x)
2022-11-15 10:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Függönyök nélkül nincs igazi otthon, hiszen ezek a textilek adják meg azt a bizonyos pluszt, amitől az enteriőr meghitt hangulatúvá válik.

Persze közel sem mindegy, hogy melyik helyiségbe milyen anyagú és típusú függönyt választunk.

Emellett olyan egyedi szempontokat is figyelembe kell venni, mint a szobák világossága vagy az ablakok mérete. Ez így hirtelen soknak tűnik? Semmi gond, segítünk!

Harmónia a hálószobában

A hálószoba az a helyiség, ahol rögtön kétféle típusban érdemes gondolkodni: egy lágy anyagú fényáteresztő függöny és egy vastagabb sötétítőfüggöny. Az előbbi állandó kiegészítő lesz, ami ékesíti az ablakot, jótékonyan takar a kintről jövő kíváncsi tekintetek elől, a napfényt viszont beereszti.

Bár az emberek nagy részének elsőre a fehér szín jut eszébe, azonban egy fényáteresztő függöny is lehet színes, például barna, halványkék, rózsaszín, de akár mintás is. A lényeg, hogy az anyaga ritkásabb szövésű, így átengedi a fényt. Ha az ablak alatt nincs fűtőtest, akkor bátran válasszunk földig érőt.

Viszont érdemes mellé felakasztani egy sötétítőfüggönyt is, ami garantálja a pihenéshez szükséges félhomályt vagy akár a teljes sötétséget. Így a lustálkodós hétvégéken vagy a nyári hajnalokon nem fogunk már pirkadatkor felébredni a szobába besütő nap fényére. Amint viszont felkelünk, és elhúzzuk a sötétítőfüggönyt, máris élvezhetjük a nap sugarainak cirógatását a bőrünkön.

Ez a függönyfajta kiválthatja a redőnyt, nem mellesleg sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb a felszerelése is.

Tökéletes harmónia a nappaliban

Ne hagyjuk üresen "ásítozni" a nappalink egyetlen ablakát sem! Az ide kerülő függönyök mindegyike legyen fényáteresztő, hogy a szoba minél világosabb legyen. Akár itt is használhatunk földig érő textileket, de ha több ablak van, lehetőleg egyformák legyenek.

Ha van erkély- vagy teraszajtó, azt se felejtsük ki, ott is remekül mutat majd egy hosszú függöny, ami csodásan lengedezik a beáramló szellőtől.

Praktikum a konyhában

A konyha az a helyiség, ahol nem túl célszerű a hosszú függönyök alkalmazása, sőt, ha az ablak a konyhapult felett van, akkor voltaképp nem is lehetséges. Sebaj, ettől még ne hagyjuk üresen az ablakokat, akasszunk fel rájuk rövidke, de annál mutatósabb vitrázsfüggönyöket, amik csak az ablak egy részét takarják, de ez is pont elég ahhoz, hogy feldobják a konyha megjelenését.

A konyhai függönyöket érdemes gyakrabban mosni, hiszen a főzés során keletkező zsíros pára könnyen lerakódik rajtuk, és elszínezheti őket.

Csipetnyi rafinéria a fürdőszobában

A fürdőszobaablakok általában aprók és magasan, a plafon alatt helyezkednek el, ezért sokan hajlamosak megfeledkezni róluk. Ez hiba! Ugyanis itt is jól mutat egy kisebb függöny, hogy ne egy üres üvegfelület (illetve rajta keresztül a szomszéd ház fala) nézzen velünk szembe.

A sima fehér mindig jó választás, de ha a fürdőszoba uralkodó színeivel harmonizáló árnyalatú textilt használunk, azzal sem lőhetünk mellé.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!