mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Bejegyezték az első .eu domainnevet
2005-05-04 10:11 [Sg.hu]

Az EURid nevű európai szervezet az első azoknak a magánszemélyeknek, hivataloknak és cégeknek jövőbeli sorában, amelyek .eu-s domainnévvel rendelkeznek - írja az Sg.hu.

A www. eurid.eu így a világon az első .eu-s internetcím. Az új domaintartományba (Top Level Domain - TLD) tartozó első domainnév bejegyzését azonban egyelőre nem követik újabbak. Az európai magánszemélyeknek így 2006-ig mindenképpen várniuk kell. Az európai domaintartommány bejegyzésének gondolata több esztendővel ezelőttre nyúlik vissza, ám eddig gyakorlatilag semmi sem történt az ügyben.

Ahhoz, hogy később már bárki regisztráltathasson magának európai végződésű internetcímet, először mindenképpen szükség volt a .eu domaintartomány regisztrációjára, illetve a technikai alapok lefektetésére az úgynevezett root szerverekben. Az új európai domaintartomány bevezetésének célja egyébként nem titkoltan az európai egység demonstrálása az interneten is.

A folyamatban a következő lépés a négy hónapon át tartó úgynevezett Sunrise-periódus ("napkelte") lesz, amely ideje alatt a fő feladat az lesz, hogy a legfontosabb és legnagyobb európai cégek, valamint az európai szervezetek és hivatalok biztosítani tudják maguknak az online márka- és névjogokat. Az Európai Bizottság ez alatt a négy hónap alatt akarja megakadályozni, hogy az olyan neves vállalatok - mint amilyen például a DaimlerChrysler, a Deutsche Telekom vagy a Siemens - elől megszerezzék az rosszhiszemű regisztrálók az adott domainneveket.

Amennyiben a Sunrise-periódus letelik, 2006 elejétől már bármelyik európai uniós állampolgár, cég vagy civil szervezet regisztráltathat majd magának .eu-s domainnevet. Az erre való igény egyébként már most óriási.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!