mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bíró Gábor
Bíró Gábor
Mediabrands
Operatív igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jó tanácsok babafürdetéshez (x)
2023-11-15 11:32 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Nagy a boldogság a családban, amikor kisbaba születik, a kezdő szülőknek azonban sok kérdése lehet.

Az egyik legnagyobb kihívást talán pont az esti fürdetés jelenti, hiszen a kis csöppséget félve tartja mindenki, ráadásul van pár dolog, amire figyelni kell közben. Hogy minden rendben menjen, hoztunk néhány hasznos tippet a fürdetéssel kapcsolatban.

Készíts elő mindent!

Az első legfontosabb dolog, hogy minden legyen előkészítve a fürdetéshez, mert ezzel megkönnyíted a saját dolgodat: gondold át, miket kell megtenni a fürdetés előtt (a baba levetkőztetése), és miket utána (bőrápolás, öltöztetés, etetés). Ha tudod, melyik fázisban mire lesz szükség, jobb, ha előre kikészíted ezeket.

Számos kelléket megtalálsz a Baby Lion webáruház Fürdetés kategóriájában is: érdemes szétnézni a weboldalon, mert sok hasznos kiegészítőre bukkanhatsz, amiről talán nem is tudtad, hogy létezik.

Mit készíts elő? Legelőször is a fürdőkádat vízzel, de legyen ott a babafürdető, a mosdatókesztyű, a kifogó és természetesen sok más holmi, ami a babaápoláshoz kell - tiszta pelus, popsikenőcs, hintőpor, fültisztító pálca, kis fésű, pizsama, stb.

Gondoskodj arról, hogy megfelelő legyen a szoba hőmérséklete: 24-26°C az ideális egy kisbaba fürdetéséhez. Sokaknál a pancsira a babaszobában kerül sor, ami nagyon praktikus dolog, hiszen kéznél lesz minden, csak a kádat kell behozni a fürdőszobából. Hogy ne kelljen hajolgatni, beszerezhetsz egy állványon álló babakádat is.

Néhány praktikus tanács

A kisbabákat még nem kell sokáig fürdetni, pár perc alatt megmosdathatod őt. A hajmosást sem kell naponta megejteni, sőt, ettől ki is száradhat a kicsi fejbőre, így elég, ha a fürdetőkesztyűvel csak áttörlöd a kis buksit.

Nem kell sok vizet engedni a kádba, amíg a pici nem tud ülni: 5-10 cm bőven elég, hiszen a kisbabák még nem tudják élvezni a pancsolást. A víz 36-37°C-os legyen! Ezt könnyen tudod ellenőrizni egy hőmérővel, később elég lesz, ha a könyöködet bedugod a vízbe, és már tudni fogod, milyen vízhőmérséklet jó a babádnak.

Amitől sok szülő fél: hogyan tartsa meg a gyerkőcöt úgy, hogy közben fürdetni is tudja. Célszerű a hóna alatt megfogni a babát, és a fejét tartani, míg a másik kézzel gyorsan meg lehet mosdatni. Hasra fordítva is végezd el a műveletet!

A baba arcát, a végtagjait, a hajlatokat, valamint a popsiját és a nemi szervét kell naponta megmosni, ezek közül egy se maradjon ki. Szerencsére a legtöbb helyen apa és anya együtt fürdet, de ha erre nincs mód, vagy nehezen tudod egy kézzel fogni a gyerkőcöt, akkor érdemes lehet egy babatartót betenni a fürdőkádba: így mind a két kéz felszabadul, és biztonságosabbá, gyorsabbá válik a fürdetés.

Legyen a fürdetés az esti rituálé része!

Az az ideális, ha minden nap ugyanabban az időpontban kerül sor a fürdetésre. Legyen egy esti rutinotok, amit a gyerek is meg fog szokni: például pár percnyi játék a vetkőztetés közben, gyors fürdetés, testápolás, öltöztetés, pihenés anya ölében, szopizás, alvás.

Ha mindig betartjátok a sorrendet, a baba tudni fogja, mi miután jön, és így könnyebben el lehet majd altatni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!