mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Készíts kannavajat CBD virágzatból! (x)
2024-03-20 11:35 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bár a CBD termékekből igazán széles paletta érhető el manapság az erre a területre specializálódott üzletekben és webáruházakban, a legnagyobb figyelem mégis a CBD olajokra koncentrálódik.

Pedig például a CBDisland.eu-nál is kapható CBD virágzatok is igazán ígéretesek. Használhatod őket vaporizáláshoz, készíthetsz belőlük teát, vagy zsiradékban megfőzve akár kannavajat is gyárthatsz, ami süteményekhez is felhasználható. A mai cikkünkben az utóbbihoz nyújtunk segítséget.

Kannavaj recept

A kannavaj elkészítéséhez mi csakis a teljes rügyeket szoktuk használni, mivel így sokkal jobb lesz majd a végtermék. Persze levelekkel is lehet készíteni, de így sokkal gyengébb lesz.

Helyezz el 30 gramm szárított kannabiszvirágot egy konyhai robotgépbe vagy mixerbe, és őröld minél finomabb porrá! Ha csak kávédaráló van kéznél, természetesen az is nagyszerűen működik.

Majd tegyél nagy serpenyőt a tűzhelyre, és adj hozzá annyi vizet, hogy az 10-12 centiméter magasságig felérjen! Majd forrald fel a vizet, adj hozzá két csésze vajat vagy kókuszolajat, és hagyd teljesen elolvadni!

Miután ez megtörtént, kapcsold lejjebb a hőfokot, add hozzá a porrá őrölt kannabiszt, és ezt a keveréket kezdd el lassan, alacsony hőfokon főzni! Előre szólunk, ez eltarthat akár három órán keresztül is. Annak érdekében, hogy nehogy felforrjon a serpenyő tartalma, tizenöt percenként mindenképpen kevergesd meg.

Következő lépések

Az idő alatt, amíg a kannavaj fő, vegyél elő egy tálat, tegyél rá egy kétrétegű sajtvásznat, és rögzítsd a helyén egy szalaggal, zsinórral vagy egy befőttesgumival!

Amikor pedig úgy látod, hogy a keverék elég sűrű és sötét színű, akkor kezdd el óvatosan ráönteni az edényre! Majd oldd el a zsineget vagy a gumiszalagot, vedd fel a sajtvásznat, és nyomd ki az összes maradék vajat!

Ezt követően hagyd kihűlni egy-két órán át, majd a tedd a hűtőbe addig, amíg a vaj és a víz külön nem válik! Az előbbi a felső rétegben gyűlik össze, és ott fog majd megszilárdulni. Mikor ez megtörténik, késsel menj körbe a tál szélén, és emeld ki a vajat!

Majd helyezd el fejjel lefelé egy vágódeszkára, és kapard le a maradék főzővizet! Voilá, kész is a kannavaj, amelyből bármilyen sütit készíthetsz.

Mi például brownie-t szoktunk belőle sütni

Felverjük a vajat két tojással, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, ami egy csésze liszt, egy negyed csésze kakaó, fél kanál sütőpor és fél csésze cukornád. Végül pedig hozzáadunk egy kevés feldarabolt csokoládét és reszelt almát, majd megszórjuk a tésztát kendermagokkal!

Természetesen ez az ízlésed, illetve az adott évszak szerint változhat. Télen például adhatsz hozzá kókuszt vagy narancshéjat.

Kellemes időtöltést kívánunk a konyhában!



Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!