mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan válassz iskolát gyermekednek? (x)
2024-05-23 09:11 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az iskola minden gyermek életében egy nagyon fontos mérföldkő, a diákévek ugyanis végigkísérik egy sor változáson.

Gondoljunk csak arra, hogy az első osztályba még egy óvodából frissen elballagott gyerkőcként kerül, a nyolcadik osztályt pedig már kiskamaszként végzi el.

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy ezt a 8 fontos évet hol, milyen közegben tölti. A szülők felelőssége pedig ebben a kérdésben igen nagy, hiszen nekik kell iskolát választaniuk csemetéiknek.

Némelyek már most tudják, hogy a Brit-Magyar Iskolába fognak jelentkezni, mások még csak tanácstalanul böngészik a különféle oktatási intézmények hirdetéseit. Cikkünkben adunk pár hasznos tanácsot, ami megkönnyítheti a döntést.

Az idegen nyelvek oktatása

A mai világban az, hogy valaki tud angolul már nem kuriózum, hanem lassan alapvető elvárás, hiszen egy világnyelvről van szó. Nem, nem elég ha megértjük azt a pár szót, ami a magyar nyelvben is kezd meghonosodni (pl. shoppingolás, sales, stb.) hanem azok tudnak érvényesülni igazán, akik legalább társalgási, de inkább haladó szinten beszélik a nyelvet.

Márpedig idegen nyelvet gyermekkorban tanulni a legkönnyebb, ezért erre mindenképp érdemes nagy hangsúlyt fektetni az iskolaválasztáskor. A már említett Brit-Magyar Iskola egy kéttannyelvű oktatási intézmény, ahol a kicsik az első naptól kezdve ismerkedni kezdenek az angollal, és a magyar mellett anyanyelvi angol tanárok is foglalkoznak majd velük.

Egy ilyen közegben, ahol naponta több órán keresztül használják a nyelvet, a nyolcadik osztály végére B2 szintre jutnak el a diákok. Csak összehasonlításképp, egy normál tantervű általános iskolában heti 2-3 nyelvóra van csak, és az oda járó gyerekek plusz különórákkal juthatnak el ennyi idő alatt erre a szintre.

Fejlett oktatási módszerek

Habár az iskola elsősorban a tanulásról szól, de nem kötelező az óráknak unalmasnak és száraznak lennie, és az sem természetes, ha egy gyerek utál suliba járni és nyűg neki a leckeírás.

Sajnos van, ahol manapság is elavult módszerekkel oktatnak, és nem csoda, ha így a gyerekeknek semmi kedvük a tanuláshoz. Ám szerencsére léteznek olyan iskolák is, ahol az órák izgalmasak, a gyerekek motiváltak, mernek kérdezni, a tananyag bemagolása helyett pedig gondolkodni és érvelni tanítják őket. Az a diák, aki ilyen közegben fejlődik, sokkal jobb esélyekkel indul el a nagybetűs Életben.

Modern környezet

Egy olyan iskolában, ahol a padok avíttasok, a székek kényelmetlenek, a mosdó állapota borzalmas, és a tanárok is "kőkorszaki" eszközöket használnak, nem csoda, ha a diákok nem érzik jól magukat.

A 21. században ugyanis jogos elvárás, hogy egy oktatási intézmény a mai kor igényeinek megfelelő környezetet biztosítson a gyerekek számára. Azaz legyenek modern bútorok, a tanároknak álljanak rendelkezésre korszerű segédeszközök, az épület ne ázzon be, és télen a gyerekek ne fázzanak a rosszul záródó ablakok miatt.

Ha iskolát választunk, ezt a szempontot is vegyük figyelembe, hisz gyermekünk mégiscsak ebben az épületben tölti majd a napja nagy részét.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!