mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mandalina Rita
Madalina Rita
Flow PR
újmédia stratéga, vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Van, amikor az előretervezés, míg máskor az elengedés a fontos
2024-05-24 09:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Cégvezetők jól tudják, bizonyos dolgokat majdhogynem látnoki képességekkel kell előre megjósoljanak ahhoz, hogy jó irányba terelhessék a vállalatot.

Fontos tulajdonság a gyors reagálási képesség is. Azonban bizonyos esetekben az elengedés lesz az egyetlen megoldás.

A cégvezetőknek komoly döntéseket kell meghozniuk

Nem véletlenül nem alkalmas bárki egy vállalat első emberének. Sok ember életét befolyásoló döntések sorát kell meghoznia annak, aki erre vállalkozik. Ráadásul kiválóan kell látni az előttünk álló feladatokat, helyzeteket. Sajnos vannak olyan külső tényezők, melyek olyan irányba mozdítják el a történéseket, melyekre nem lehet felkészülni. Ilyenkor gyorsan és jól kell reagálni.

Az EnergyHub számos esettanulmánya mutatja be például azt, hogy nehéz gazdasági környezetben is miként tudtak energiahatékony beruházásokkal jelentős kiadáscsökkenést elérni egyes vállalkozások, rövid idő alatt megtérülő beruházásokkal. Még akkor is, ha ez nehéz döntés volt egy igen bizonytalan gazdasági környezetben.

Egyes esetekben viszont az elengedés lesz a megfelelő reakció.

Az elengedés egy egyszerű és hatékony módszer

Dr. Davis R. Hawkins szerint a segítségével felszámolhatjuk a belső gátjainkat az öröm, a siker, az egészség és a megvilágosodás kapcsán. Bár sokszor nevezi technikának, ez mégis inkább egy, az emberi természetbe kódolt belső elmozdulás. Hasznos lehet bárki számára, még egy cégvezetőnek is, az élet bármely területén. Aki hajlandó foglalkozni vele, egyúttal használni is, az általa egy szabadabb élet térképét kaphatja kézbe.

Sokszor ragaszkodunk, kötődünk a megszokotthoz, még akkor is, ha az fájdalmas vagy eredménytelen számunkra. Dr. Hawkins munkássága során célként tűzte ki az emberi szenvedés enyhítését szolgáló hatékony módszerek felkutatását, megtalálását. Így talált rá az elengedésre is.

Mely területeken segíthet az elengedés?

Olyan ez, mint egy belső nyomás, amit hirtelen megszüntetünk, vagy amikor hirtelen megszabadulunk a nehezékektől. A hatása pedig nem csak a hirtelen megkönnyebbülés és a könnyűség érzése lesz, emellett boldogságot és szabadságot is fogunk érezni.

Dr. Hawkins az alábbi fő területek esetén szeretett volna változást előidézni:
 
  • Egészség: Az elfojtott érzelmek elengedése jótékony hatással van az egészségünkre.
  • A viselkedés: A káros szenvedélyektől (drog, alkohol, kedélyjavítók, stb.) távol tarthatjuk magunkat, ha a negatív érzelmek és a szorongás csökkentve van.
  • Személyes kapcsolatok: Csökkenthető a konfliktusok száma és mértéke, javulnak a személyes kapcsolatok.
  • Tudatosság, spiritualitás: Egyre nagyobb boldogság, elégedettség és béke élhető át.


Sajnos nagy mennyiségben cipelünk magunkkal különböző negatív érzéseket, hiedelmeket és hozzáállást. Ezek sok problémánk és akár betegségünk alapját is képezhetik. Ezen negatív érzések elengedésével folyamatosan tudunk tenni azért, hogy jobban érezzük magunkat. Végül ennek köszönhetően boldogabbak és egészségesebbek leszünk.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!