mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Pálfi György hét nagyjátékfilmjét és több rövidfilmjét vetítik New Yorkban
2024-05-23 10:33 [MTI + Mediainfo.hu]

Pálfi György hét nagyjátékfilmjét és több rövidfilmjét tűzi műsorára egy héten át, május 31. és június 6. között a neves New York-i BAM Theater.

A magyar filmrendező pályafutását átfogó retrospektív vetítésen a Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut: Hölgyeim és Uraim, Szabadesés, Az Úr hangja, valamint a Mindörökké című nagyjátékfilmek lesznek láthatók, egy rövidfilm-válogatás pedig a rendező Hal, Táltosember, Nem leszek a barátod című alkotásait mutatja be az amerikai közönségnek.

Az egy héten át tartó eseményt a Dekanalog filmforgalmazó cég a Hukkle (2002) című film 4K felbontású digitálisan felújított kópiájának amerikai forgalmazásával köti össze.

A tájékoztató idézi a BAM Theater ismertetőjét, amely Pálfi György filmrendezőt a 21. századi kelet-európai filmművészet egyedülálló hangjának nevezi. "Pálfi a dialógusoktól mentes krimitől a történelmi horroron át a többrétegű sci-fiig változatos és nagyívű kísérleteket hoz létre. A retrospektív-vetítéssorozat ritka lehetőséget kínál egy látnoki magyar művész izgalmas stílusának megismerésére" - írták az ismertetőben.

Az eseményen közönségtalálkozó is lesz Pálfi György, Ruttkay Zsófia forgatókönyv-író és Ubrankovics Júlia színésznő, a Mindörökké című film főszereplője részvételével.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!