mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az EB több mint 210 millió eurót költ kiberbiztonságra és a digitalizációra az EU-ban
2024-07-04 10:18 [MTI + Mediainfo.hu]

Több mint 210 millió eurót (82,8 milliárd forint) fordít az EB a kiberbiztonság megerősítésére, valamint a digitális képességfejlesztésre és technológiákra az Európai Unióban a Digitális Európa Program keretében.

A brüsszeli közlemény szerint a kiberbiztonság terén 35 millió eurót (13,8 milliárd forint) szánnak a jelentősebb ipari létesítmények és a létfontosságú infrastruktúra védelmét célzó tervekre, további 12,8 millió eurót (ötmilliárd forint) pedig - akár több tagországra kiterjedően működni képes - kiberbiztonsági műveleti központok kiépítésére.

Emellett 35 millió eurót élvonalbeli kiberbiztonsági technológiákra és eszközök beszerzésére fordítanak, 20 millió euróval (7,8 milliárd forint) pedig az EU tagállamait támogatják kiberbiztonsági stratégiáik végrehajtásában, valamint abban, hogy érvényre juttassák az EU kiberbiztonsággal kapcsolatos jogszabályait.

A finanszírozásra vonatkozó pályázatok benyújtási határideje 2025. január 21.

A digitális készségek fejlesztésére 55 millió eurót (21,7 milliárd forint) különítettek el, az összeg egy része a felsőoktatást célozza. Húszmillió eurót szánnak a helyi közösségek digitalizálására, nyolcmillió eurót (3,1 milliárd forint) pedig a Digitális Média Európai Megfigyelőközpontja (EDMO) kap, hogy a kibertérben megjelenő félretájékoztatás ellen küzdő független régiós központokat finanszírozza.

A digitális készségekről kiírt pályázatra a jelentkezés határideje november 21.



Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!