mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
BBC: megnyitotta természetfilm archívumát  REG
2006-03-08 09:49 [BrandRepublic]

David Attenborough több nagysikerű alkotása is ingyenesen letölthetővé válik mostantól a BBC hivatalos oldaláról, igaz egyelőre csak a Nagy-Britanniában élők számára.

A természetfilmek rajongói tehát szabadon hozzáférhetnek számos állat és növény életét bemutató alkotáshoz, megnézhetik, sőt le is tölthetik őket, valamint a BBC ahhoz is hozzájárul, hogy nem kereskedelmi céllal átszerkesszék azokat.

Nem csak a régebbi anyagokat lehet azonban megtekinteni az oldalon. A BBC ugyanis elérhetővé tette a március 5-én bemutatott, "A Föld nevű bolygó" című sorozatának legújabb epizódját is. Ugyanakkor láthatók a "Természetes világ" darabjai, valamint számos videoklip és David Attenborough-val készített interjú is.

Az archívum megnyitásával párhuzamosan a BBC egy új kezdeményezéssel is előállt: meghirdette a "Hirdetés a földért" elnevezésű versenyt. Aki részt szeretne venni benne, nem kell mást tennie, mint a BBC archívumában található anyagokat felhasználva összevágnia a saját, a Földről szóló filmjét. (A szerkesztést az oldalon szintén elérhető, és ingyenesen eltölthető program teszi lehetővé.) Az elkészült művet aztán beküldheti a BBC-be, ahol egy zsűri dönt a nyertes pályamunkáról. A győztesnek lehetősége lesz a BBC-ben profiktól ellesni a természetfilmek készítésének mesterfogásait.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!