mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Reklámok a blogon: feltűnőbbek, mint hinnénk
2007-09-26 17:22 [DMSZ.hu + eMarketer]

Az egyre nagyobb számú blogok olvasóinak 40%-a észreveszi az ott elhelyezett reklámokat, sőt, egyharmaduk rá is klikkel egy-egy érdekesebb hirdetésre.

A 25-34 éves korosztály már mintegy 90%-a tisztában van azzal, hogy mit is jelent a blog fogalma, ez az arány a 65 év felettiek esetében körülbelül kétharmad - derül ki a Synovate és a Marketing Daily online felméréséből, melyet idén nyáron végzett 1000 amerikai felnőtt megkérdezésével.

"Az amerikaiak 8%-a már rendelkezik saját bloggal. Ez igen meglepő annak fényében, hogy pár éve még alig tudták az emberek, mit is jelent ez" - fogalmazott Tom Mularz, a Synovate elnökhelyettese egy közleményben.

A blog-olvasók csupán 13 %-a állította, hogy a többi médiumra kevesebb időt fordít az internetes naplók miatt. Azok pedig, akik soha nem olvasnak blogot, általában arra hivatkoztak, hogy nem érdekli őket, további 15%-ot pedig hidegen hagyják a bloggerek véleményei és ötletei.

A hirdetők számára azonban a legfontosabb eredmény, hogy a blogok olvasóinak 40%-a észreveszi az ott elhelyezett reklámokat, sőt, egyharmaduk rá is klikkel egy-egy érdekesebb hirdetésre.


További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!