mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
TOP hazai fesztiválok

Bevezető

Az IMEDIA a tíz legtöbb médiamegjelenést generáló hazai fesztivál napirendi jelenlétét vizsgálta 2018-ban.

Elemzésből kiderült: a tíz fesztivál összesen több mint tízezer online és nyomtatott cikket, illetve rádió-tv tudósítást generált. Becslés szerint a tíz fesztivál által négy hónap alatt lefedett médiafelületek összértéke megközelíti az 3,6 milliárd forintot. A sajtóban legnépszerűbb hazai fesztivál toronymagasan a Sziget volt, melyről idén csaknem 5 000 tartalom számolt be.

A TOP10 fesztivál Share of Voice elemzése azt mutatja, hogy a cikkek 43 százaléka kapcsolódik a Sziget Fesztiválhoz, amely egyedül csaknem ötezer médiamegjelenésben került említésre a vizsgált hónapok alatt. A második és harmadik helyen, jelentős lemaradással, a VOLT, illetve a Balaton Sound állnak, őket a középmezőnyben a Campus-EFOTT-Művészetek Völgye-Ördögkatlan-FEZEN sorozat követi, 500-800 közötti cikkszámmal. A kisebb fesztiválok közül a Fishing on Orfű, valamint a Bánkitó kerültek még fel a legnépszerűbbek listájára, jelentősen leszakadva versenytársaiktól.

Az egyes fesztiválok által elért reklámegyenérték becslése alapján is a Sziget Fesztivál került az első helyre: megjelenéseinek hirdetési értéke meghaladta a másfélmilliárd forintot. (A reklámegyenérték becslést ad a médiamegjelenések forintosított értékére: a Sziget szervezőinek ennyibe került volna, ha az összes, őket említő tartalmat listaáron, hirdetésként vették volna meg.) A VOLT Fesztivál és a Balaton Sound generáltak még 500 millió forint feletti reklámegyenértéket, de még a kisebb fesztiválok is mind magasan az 50 milliós szint felett maradtak.

A médiamegjelenések 85 százaléka online jelent meg (9 000 írás), míg összesen több mint 1 200 nyomtatott cikk volt látható. Az IMEDIA által figyelt rádió- és televíziócsatornák több mint 400, a fesztiválokkal kapcsolatos riportot emeltek műsorukra. A legaktívabb médiaforrás az MTI volt, mely több mint 200 tudósításában számolt be valamely fesztivált érintő hírről. A legnagyobb látogatottságú oldalak közül az origo.hu és a blikk.hu tűntek a legfogékonyabbnak a fesztiválokkal kapcsolatos hírekre, de a hvg.hu vagy az index.hu is a lista első felén végezték.


nyomtatás teljes tanulmány nyomtatása küldés e-mailben megosztás

Kapcsolódó cikkek:
Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!