mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fellebbez az OTP Életjáradék
2007-10-18 10:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Gazdasági Versenyhivatal márciusban indította eljárását az OTP Életjáradék ellen; a gyanú szerint a vállalat tisztességtelenül befolyásolta a fogyasztói döntéseket.

Az OTP Életjáradék Zrt.-t október 10-én több pontban elmarasztalta a Versenyhivatal. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a GVH szerint az OTP hiányos közlést nyújtott a lakásbiztosításokkal, egyéb biztosításokkal, a közös költséggel, karbantartással kapcsolatban, valamint a hatóság megalapozatlannak találta, hogy a Társaság magát vezető életjáradék szolgáltatónak tartja. Ezenfelül a Versenytanács kifogásolta a PSZÁF feltételekre való hivatkozást, mivel a cég nem esik ezen hivatal felügyelete alá.

Az OTP Életjáradék most ezt a határozatot készül megtámadni. A cég úgy látja, hogy mivel az ingatlanban található ingóság nem kerül a Társaság tulajdonába, ezért nem is biztosíthatja azt. A Társaság szerződött ügyfelei számára azonban - amennyiben igénylik - 20%-os kedvezménnyel teszi elérhetővé az ingóságbiztosítás lehetőségét.

A vállalat által kiadott közlemény szerint a cég a teljes törvényes közös költséget fizeti meg, beleértve a közös költség fogyasztástól függő részeit is - a víz-, csatorna-, szemétdíj esetében. A fűtés díja nem része a társasházi közös költségnek.

A Társaság a közleményben kitér arra is, hogy ügyfeleivel szemben a szerződésben rögzített állagmegóvással kapcsolatos munkák költségét fedezi, így a műszaki és gépészeti munkákat. Az állagmegóvás körébe tartozó munkákat a szerződéskötés előtt tételesen ismerteti az ügyfelekkel, illetve az Általános Szerződési Feltételek részletesen tartalmazza azokat.

Az OTP Életjáradék megítélése szerint, a becsült mintegy 40%-os piaci részesedésével az életjáradék piacon a vezető szolgáltatók közé sorolható, ugyanakkor azt nem vitatja, hogy a piacon még nem léteznek olyan objektív mérők, illetve elfogadott szempontrendszer, amely alapján a piacvezető szerepet általánosságban, egyértelműen meg lehetne határozni.

Végül a kifogásolt PSZÁF hatáskörrel kapcsolatban az OTP közleményében megfogalmazta: a cég az életjáradék-szolgáltatók szabályozásának hiányában emelte be a PSZÁF által, az ügyfelek védelmében megfogalmazott alapvető kritériumokat a szerződésekbe.


További hírek:


2020 ban hány százalékra tippeled a hazai programmatic media költést a digitális médiaköltésen belül?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!